ProAccess adgangskontroll hos Coop Hasselager distribusjonssenter

15.04.2013

Hos Coop Hasselager distribusjonssenter bruker de ikke nøkler – adgangen styres i stedet for av et magnetkort.

Hos Coop Hasselager distribusjonssenter bruker de ikke nøkler – adgangen styres i stedet for av et magnetkort. Alle dører som krever avlåsing er utstyrt med en magnetkortleser slik at kun autoriserte personer har adgang. Medarbeiderdatabasen er den samme som den Coop bruker til komme/gå-registrering, slik at alle medarbeideres adgang lett kan administreres sentralt. Og nye ansatte skal kun opprettes i bedriften én gang og utstyres med et magnetkort.

Teamet hos Coop Hasselager DistributionscenterSystemet logger også alle døråpninger, slik at man kan se hvilke dører som har vært åpne og på hvilke tidspunkt og av hvem – eller om det har vært ikke-autorisert åpning.

Coop ønkset et gjennomskuelig tidsregistreringssystem til å håndtere lønn for å redusere  administrasjonstiden, samtidig som de ønsket full kontroll over adgangen til bedriften. Med ProAccess-integrasjon med ProTime slo man to fluer i et smekk! Alle medarbeidere skulle kun registrere seg én gang, og deretter kunne adgangskontrollen lett administreres sentralt med få tasteklikk.

Coop er Danmarks største detaljhandelsvirksomhet og driver kjedene Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og coop.dk samt datterselskapene Fakta A/S og Irma A/S.

Coop har sammen med de selvstendige samvirkelagene en årlig omsetning på ca. 50 milliarder kr og 35 000 medarbeidere.

Coops forløper FDB ble grunnlagt i 1896 som et samarbeid mellom de mange danske samvirkelagene. Opp gjennom 1900-tallet vokste FDB til en av Danmarks største bedrifter med produksjon av dagligvarer på egne fabrikker og engrossalg til samvirkelagene. På 1970-tallet begynte FDB å fokusere mer på detaljhandelen og i slutten av 1980-årene skiftet bedriften fra selv å produsere og fungere som grossist til å bli en detaljhandelsvirksomhet. Ca. år 2000 ble det innledet samtaler mellom samvirkelagene i Norden for å stå sterkere i den internasjonale konkurransen. Coop Norden, som FDB eide 38 % av, ble en realitet i 2002, og de danske butikkene ble deretter drevet av datterselskapet Coop Danmark A/S. Fra januar 2008 var de danske butikkene i Coop Danmark igjen 100 prosent danskeid med FDB som eneeier. I dag er Coop Danmark en av Danmarks største bedrifter målt i omsetning og antall arbeidsplasser.

Les case om Coop.